Rainbow page separator

Letos se v rámci participativního rozpočtu upraví dvě hřiště

Středa, 2. Leden 2019

Žďár nad Sázavou / Úprava veřejného prostoru v ulici Bratří Čapků včetně herních prvků pro děti a rekonstrukce sportovního hřiště v ulici Polní budou v roce 2019 provedeny v rámci participativního rozpočtu, kdy obyvatelé navrhují a hlasují pro to, co by se mělo ve městě vylepšit. Na oba projekty musí opět dohromady stačit 600 tisíc korun.
Předloni byl díky participativnímu rozpočtu upraven vstup do úvozu na Klafaru s připomínkou prvního osídlení Žďáru, terén v parku Farská humna a vodní pítko v atriu za obchodními domy na náměstí. V roce 2018 byl zrevitalizován vnitroblok v ulici Palachova a obnoveno dětské hřiště v ulici Dolní.
V některých případech však může dojít i na projekty, které se díky počtu hlasů nedostaly do finále participativního rozpočtu, nicméně radnice se o nich tímto způsobem dozvěděla. „V roce 2018 probíhala rekonstrukce komunikací v prostoru okolo sportovního hřiště v ulici K Přehradě. Z předloňského návrhu v participativním rozpočtu jsme věděli, že stav tohoto hřiště místní trápí, a povedlo se nám obě akce propojit,“ uvedl žďárský místostarosta Josef Klement.