Rainbow page separator

Lidem mlatový povrch cest nevyhovuje, stěžují si na písek

Úterý, 1. Květen 2018

Žďár nad Sázavou / S dalšími mlatovými povrchy cestiček pro pěší, ač se části uživatelů příliš nezamlouvají, se musejí smířit lidé ve Žďáře. K zrekonstruovanému parku „u Ivana“, kde si chodci často stěžují, že při průchodu, a to zejména při dešti, jsou špinaví a mají plné boty písku, má přibýt i upravená „zkratka“ u Domu kultury. Tam by někteří ze žďárských obyvatel raději viděli například zámkovou dlažbu než pěšinu s mlatovým povrchem, a to i proto, že cesta je v mírném svahu, tudíž se obávají, že při přívalových deštích bude záhy vymletá.
„Povrch stezky u kulturního domu z mlatu je navržen na základě požadavku architekta města, nejde o celkové koncepční řešení prostoru u kulturního domu. V současnosti je městem zpracovávána Strategie Centrum, kde jednou z lokalit navržených na koncepční řešení je i okolí kulturního domu,“ uvedla Dana Wurzelová, vedoucí odboru komunálních služeb žďárského městského úřadu.