Chuť je fascinující multismyslový kompas. Nám lidem překládá složité souhry chemických procesů, textur, vůní, teplot, zrakových, sluchových i hmatových vjemů do jednoho jasného sdělení:
„Tohle mi chutná – tohle mi nechutná.“
Chuť nezná hranice, pohlaví, kasty, rasu ani náboženství. Nemá národnost. Ale má svá pravidla, logiku a ověřené postupy. A právě ty vám Roman Vaněk předá na tomto unikátním kurzu.
???? Co se naučíte?
???? Jak a kdy chuť vzniká – odkud se bere?
???? Kdy a proč (ne)solit – a co všechno sůl umí?
???? Jak vytvořit harmonii chutí
????️ Co dělat, když jídlu „něco chybí“
???? Jak ovlivňuje chuť i nádobí
???? Jak dochutit jídlo, aby bylo pokaždé dokonalé
???? A hlavně: jak vařit tak, aby to pokaždé chutnalo!
???? Proč někdy jídlo nefunguje, i když je podle receptu
Učíme víc než jen vařit. Učíme vaření porozumět.
???????? Vařit budete legendární pokrmy:
Chowder s uzenou slaninou a mořskými plody
Hovězí v černém pivu
Venkovský točený chléb
Flambované Crêpes Suzette
A protože ukázaná platí a nic nenahradí osobní zkušenost, pojďme se pustit s chutí do vaření chuti.