Rainbow page separator

Propojka ulic Brněnská a Jihlavská se má stavět 470 dnů

Neděle, 26. listopadu 2023

Žďár nad Sázavou / Na přibližně 120 milionů bez DPH vyjde vybudování propojky ulic Jihlavská a Brněnská. Přeložka silnice I/19 dlouhá bezmála sedm set metrů začne v režii Ředitelství silnic a dálnic ČR vznikat na jaře a její výstavba má trvat maximálně 470 dnů. Komunikace spojí okružní křižovatku v Brněnské ulici s ulicí Jihlavská, kde na křížení s ulicí Chelčického přibude nová okružní křižovatka.

Přeložka naváže na silnici I/19 od Nového Města na Moravě směřující kolem průmyslové zóny do Brněnské ulice, která byla uvedena do provozu na podzim roku 2015.

Propojka, jež má přispět k odvedení části tranzitní dopravy z průtahu Žďárem, se měla podle původních plánů začít stavět již v loňském roce a v souvislosti s tím již došlo k vykácení dřevin a odstranění objektu bývalé prodejny koberců v prostoru budoucí křižovatky v Jihlavské ulici. Průjezdní doprava se díky nové silnici vyhne frekventované okružní křižovatce u Enpeky a nový „kruháč“ v Jihlavské ulici má zlepšit výjezd z Chelčického ulice.