Rainbow page separator

Kurz vaření s Lupem v obchodní škole sklidil úspěch

Středa, 16. února 2022

Žďár nad Sázavou / Po úspěchu lednového kurzu vaření s italským profesionálem Lupem ve žďárské obchodní škole (Střední škola obchodní
a služeb SČMSD) se při zájmu z řad veřejnosti dá počítat, že další „gastronomické seance“ budou následovat.

Italský šéfkuchař žijící v České republice Lupo (Roberto Terragni), který se zaměřuje i na poradenství ohledně přípravy pizzy a organizuje zájezdy do Trentina s návštěvou výrobny sýrů, v gastronomickém centru žďárské „obchodky“ vytvořil nenapodobitelnou kulinářskou atmosféru. V ní se účastníci kurzu naučili uvařit řadu chuťově zajímavých pokrmů, které vynikaly svojí nečekaně jednoduchou a rychlou přípravou.

Ostatně to bylo záměrem, neboť kurzy vycházejí především ze skutečnosti, že italská kuchyně je při nutnosti použití kvalitních surovin velice jednoduchá, nicméně cizinci ji mají tendenci zbytečně komplikovat, přičemž se ochudí o mimořádný kulinářský zážitek. To potvrdili i samotní účastníci kurzu, kteří zjistili, že jídla, která sice znají, jsou připravená z kvalitních surovin a v co nejjednodušší úpravě nesrovnatelně chutnější. 

Italské pokrmy proto v české obchodní škole vznikaly nejenom v příjemné přátelské atmosféře, ale i za použití pravých italských surovin. Těstoviny se frekventanti učili vyrábět ze skutečně italské mouky, nechybělo však ani pravé bazalkové pesto, pasta Quattro formaggi, pasta  pomodoro či degustace italských vín z rodinného vinařství Pisoni v oblasti Trentino.

Další plánované kurzy 5. a 6. března Risotto a Pizza,
objednávky a více informací na tel. 603927191