Žďár nad Sázavou, zdar nad sazavou, aktuality, poliklinika, orientace
Rainbow page separator

Orientace ve žďárské poliklinice je nyní snazší

Pondělí, 29. Říjen 2012

poliklinika-zdar-nad-sazavou-2Žďár nad Sázavou/ Nový a barevnější „kabát“ má nyní interiér polikliniky ve Žďáře nad Sázavou. Jednotlivá patra budovy ve Studentské ulici jsou teď totiž barevně odlišená, což usnadňuje orientaci pacientů v objektu.

V prvním patře jsou čerstvě vymalované stěny doplněny pruhem oranžovým, ve druhém je nakreslen pás růžový a ve třetím poschodí zase tyrkysový. V přízemí budovy zdravotnického zařízení žádný pruh sice k vidění není, stěny jsou tam však vymalovány decentně žlutou barvou. Se stejnými barevnými pásy usnadňujícími orientaci se návštěvníci žďárské polikliniky setkají rovněž na zábradlích u schodišť nebo ve výtahu. K lepšímu přehledu slouží pacientům také nové orientační tabule.

Barevný navigační systém je novinkou, která byla provedena v rámci rozsáhlejší rekonstrukce zdravotnického zařízení, jež je příspěvkovou organizací města. K opravám docházelo po několik měsíců – od letošního jara až do října 2012. Díky rekonstrukci má nyní objekt kromě jiného nové rozvody vody a elektřiny. Úpravami rovněž prošly mnohé ordinace lékařů, přičemž u některých pracovišť došlo i k jejich přesunutí. V pondělí 15. října si nově zrekonstruované prostory polikliniky prohlédli také žďárští městští radní v čele se starostkou a senátorkou Dagmar Zvěřinovou. (zp)