Rainbow page separator

PR: V Rybárně Kinský už zase udíme čerstvé ryby!

Čtvrtek, 16. Květen 2019

Žďár nad Sázavou / Čerstvá uzená ryba je zdravá delikatesa, kterou si nyní můžete užít každý den. V Rybárně Kinský jsme již znovu zprovoznili udírnu a pravidelně pro Vás udíme kapry, pstruhy, makrely a lososy. Na přání můžeme vyudit i další Vámi vybrané ryby.

Málokdo Vám prozradí svůj recept na uzené ryby. Náš dlouholetý pracovník pan Josef Kolbábek, mořský vlk a srdečný rybář, však před zákazníky rybárny žádné tajemství neskrývá.
„Ryby se nejprve vykuchají a vymyjí, pak se naskládají do bedny. Připravíme si nálev – do 10 litrů vody dáme 75 dkg soli a 3 stroužky namačkaného česneku. Pak ryby přelijeme tímto nálevem a necháme je dva dny v lednici,“ prozrazuje pan Kolbábek.

Po dvou dnech se ryby opláchnou a osuší. Potom už putují do udírny. „My udíme ryby na 70°C, takových 4-5 hodin. Na uzení používáme dřevo z bukových štěpek,“ dodává Kolbábek.

Zákazník si může říct, na jakou hodinu chce ryby připravit. Pak mu je vytáhneme z udírny ještě teplé. Stačí si objednat druh a množství ryb na telefonu: 564 565 218.

Samozřejmě jsou uzené ryby k zakoupení i bez objednání – jsou ve stálém sortimentu Rybárny Kinský. Výborně se hodí na různé oslavy nebo posezení s přáteli. Zdravou delikatesou určitě nikoho neurazíte, a čerstvě vyuzená ryba bude vždycky chutnat lépe než ta zatavená ze supermarketu. 

Rybou týdne je pstruh uzený a proto je v termínu od 16.5.-25.5. pro Vás uzený pstruh navíc za akční cenu: 27 Kč / 100g (namísto původních 30 Kč / 100g). Ta čerstvost je zkrátka znát, přijďte ochutnat! 

Rybárna Kinský Žďár nad Sázavou

Zdroj: https://kinsky-zdar.cz/rybarna-kinsky