Rainbow page separator

V Edenu na masopustní víkend přichystali uzenou třináctku

Čtvrtek, 4. února 2016

Slavnosti uzeného 2016 Centrum Eden Bystřice nad Pernštejnem

Bystřice nad Pernštejnem / Také uzené pivo budou moci o víkendu v bystřickém centru Eden ochutnat návštěvníci masopustního veselí. „Uzené pivo uvařené v minipivovaru Eden se inspirovalo recepturami vzešlými z letitých zkušeností německých pivovarů. Ovšem doplněných zkušenostmi českých pivních domovarníků, kteří umí recepturu velkého pivovaru přizpůsobit malé varné dávce.

Základním fíglem je vhodná kombinace sladů, které dovolí vyniknout kouřovému aroma nakuřovaného ječmene,“ vysvětlil sládek edenského minipivovaru Vladimír Vecheta. Uzené pivo podle jeho slov zraje stejným způsobem jako pivo klasické, tedy nejméně sedm týdnů. „Vzhled, vůni a chuť budou moci posoudit samotní návštěvníci – pro masopust jsme připravili uzený speciál o třináctistupňové síle,“ dodal sládek. Kromě piva edenský masopust nabídne rovněž trh uzenářů, zabijačkové pochoutky, masopustní dobroty, průvod masek a tradiční zvyky, soutěže, trhy i ukázky tradičních řemesel.

Eden centrum - Masopust 2016